Over Robin Good

Over ons

Het verhaal van
Robin Good

Zomer 1999, Eiso was net klaar met zijn opleiding en stond voor de keuze hoe hij zijn leven vorm zou gaan geven. Wat hij geleerd had was dat hij vooral niet mee wilde gaan in de grote stroom naar de grote corporates. Zoals al zijn studiegenootjes wel deden. Hij wist zeker dat hij daar niet gelukkig zou worden, dat hij later spijt zou krijgen. Hij voelde dat hij iets anders moest doen, een verschil maken, maar wat dan en hoe dan…

Het was ook de tijd dat vanuit de Angelsaksische wereld Corporate Social Responsibillity, oftwel CSR, voet aan de grond begon te krijgen. Hoewel CSR in die tijd nog vooral bestond uit het doneren van geld of het inzetten van tijd en energie voor goede doelen, sprak Eiso dit enorm aan en hij besloot dan ook Corporate Volunteering programma’s in Nederland te introduceren. Dat deed hij samen met een partner onder de naam Robin Good.

plastic opruimen

Zinnige Zaken

Zoals vaker in relaties groeide de partners uit elkaar en werd besloten los van elkaar verder te gaan en Eiso startte met Zinnige Zaken.

Al snel bleek een grote behoefte bij veel organisaties naar de diensten die Zinnige Zaken aanbood. En ook bleek dat deze programma’s een mooie voedingsbodem vormden om met je medewerkers aan de slag te gaan met CSR of zoals we het later zouden noemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zinnige Zaken groeide uit tot een fenomeen in duurzaamheid. Net als veel andere bedrijven werd Zinnige Zaken hard getroffen door de COVID-pandemie. We moesten letterlijk een flinke stap terug doen. We hebben die tijd gebruikt om goed na te denken over wie we zijn en vooral wie we wilden worden (later als we groot zijn…).

Zinnige Zaken wordt weer Robin Good

De conclusie was dat de naam Zinnige Zaken superbekend was, maar bij een steeds groter deel van onze klanten niet goed overkwam. De internationalisatie onder onze klanten maakte dat we steeds vaker in het Engels moesten uitleggen waar onze naam voor stond. Ook voelden we dat we klaar waren voor de volgende grote stap. Dan zou een andere naam dus ook meteen model staan voor de transitie die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Robin Good bestond inmiddels niet meer en de naam werd dus niet gebruikt. Gelukkig vond ook de huidige eigenaar dat de naam bij ons hoorde en was hij bereid deze aan ons terug te geven. Per 1 juli 2022 heten wij daarom officieel weer Robin Good.

In de 23 jaar van ons bestaan zijn we uitgegroeid tot een volwaardig adviseur en regisseur van duurzaam ondernemen in het bedrijfsleven. Met een eigenzinnige aanpak en benadering van duurzaamheid gebaseerd op gedragsverandering. Een bedrijf dat al veel organisaties heeft mogen begeleiden bij hun ontdekkingstocht van duurzaam ondernemen en dat succesvol heeft weten te implementeren in die organisaties.

Onze missie

Sustainability with a smile

Onze missie is om bedrijven klaar te maken voor de toekomst door ze duurzamer te laten werken.

Dat doen we door organisaties te adviseren en te begeleiden. Door evenementen te organiseren. En door medewerkers op te leiden.

Altijd met een glimlach….

Onze visie

Sustainability with a smile

Wij geloven dat duurzaamheid verandert van iets dat moet, naar iets dat iedereen wil. Het wordt onderdeel van gedeelde normen en waarden.

Weerstand verdwijnt wanneer iedereen bij dit proces wordt betrokken en zelf ervaart wat duurzaamheid is en daaraan kan bijdragen. Om de verduurzaming van jouw organisatie tot stand te brengen, zetten we de mens centraal.

Geen verandering zonder wrijving. Dat weten wij maar al te goed. Maar duurzaamheid is een verandering die iedereen energie geeft. En dat hoeft niet met een opgeheven vingertje, maar kan best met een glimlach….

Kernwaarden

Onze belangrijkste waarden

Oplossingsgericht

We gaan problemen niet uit de weg, maar putten energie uit het oplossen van complexe uitdagingen.

Klantgericht

Ons streven is jou zo blij mogelijk te maken. Geen vervelende verrassingen, alleen leuke.

Mensgericht

Wij houden van mensen en geloven dat mensen de sleutel zijn tot betere bedrijven.

Duurzaam leiderschap

Duurzaam

Bij alles wat we doen maken we keuzes die in balans zijn met onze huidige belangen en de belangen van anderen nu en in de toekomst.

Duurzame vaardigheden

Betrokken

Wij begrijpen jouw uitdagingen en staan zij aan zij bij het maken van de volgende stap.

Robin Good

With a smile

We willen dat jij het zo leuk vindt om met ons te werken, dat je met een glimlach jouw ervaringen deelt met anderen.

Team

Onze mensen, jouw team

Contact opnemen

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

×