ESG

Succesvolle integratie van ESG

De wereld om ons heen verandert snel. Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een noodzaak. Steeds meer stakeholders, van investeerders tot klanten, verwachten dat organisaties zich inzetten voor een duurzame toekomst.

ESG (Environmental – Social – Governance) is de sleutel tot succesvol duurzaam ondernemen.

ESG ingewikkeld? Welnee, zeker niet met onze praktische aanpak.

Heb jij behoefte aan een ESG adviseur?

Bij Robin Good zijn we gepassioneerd door het bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven over de hele wereld. We begrijpen dat de integratie van Environmental, Social en Governance (ESG) factoren niet alleen essentieel is voor het voortbestaan van onze planeet, maar ook voor het stimuleren van groei, waarde en veerkracht in bedrijven.

De integratie van ESG in jouw bedrijf stelt je in staat om waarde te creëren op de lange termijn. Niet alleen voor uw aandeelhouders, maar ook voor alle belanghebbenden, waaronder werknemers, klanten, leveranciers en de gemeenschappen waarin je actief bent. Door duurzaamheidsprincipes te omarmen, ontwikkel je een veerkrachtiger bedrijfsmodel dat beter in staat is te reageren op veranderingen in de markt en maatschappij.

ESG-integratie stelt je in staat om potentiële risico’s te identificeren, te beoordelen en te beheren die jouw bedrijfsprestaties en reputatie kunnen schaden. Door bijvoorbeeld rekening te houden met milieufactoren zoals klimaatverandering en sociale factoren zoals arbeidspraktijken, kun je proactief risico’s minimaliseren en de veerkracht van jouw bedrijf vergroten.

Robin Good als ESG adviseur

Een succesvolle integratie van ESG vereist betrokkenheid van het leiderschap en een cultuur van verantwoord ondernemen binnen de organisatie. ESG-doelstellingen moeten worden geïntegreerd in de kernstrategieën, bedrijfsprocessen en prestatie-indicatoren. Daarbij betrek je niet alleen je eigen organisatie, maar ga je de dialoog aan met al je stakeholders.

Door actief betrokken te zijn bij sociale en milieukwesties, die belangrijk zijn voor alle belanghebbenden, kun je het vertrouwen opbouwen en een positieve invloed hebben op jouw reputatie en merk.

Dat is niet altijd eenvoudig. Gelukkig begeleiden de mensen van Robin Good jou en je collega’s bij elke stap. Zo weet je zeker dat ESG duurzaam in jouw organisatie wordt geïntegreerd.

 • ESG-strategie ontwikkelen: We werken samen met jou om jouw doelstellingen te bepalen en een roadmap te creëren die naar jouw duurzame toekomst leidt.

 • ESG-maatregelen implementeren: We helpen je met het maken van keuzes, zodat je organisatie elke dag een stukje duurzamer wordt.
 • ESG-prestaties meten: We helpen jou de juiste KPI’s te selecteren en monitoren jouw voortgang, zodat je grip houdt op de impact van je organisatie.

 • ESG-rapportage optimaliseren: We zorgen ervoor dat je transparant en betrouwbaar rapporteert over jouw ESG-prestaties, zodat je jouw stakeholders kunt informeren en inspireren.

 • ESG-Risicobeoordeling: Onze deskundige consultants voeren grondige ESG-risicobeoordelingen uit om potentiële risico’s te identificeren en te beheren. Kansen voor waardecreatie kunnen beter worden benut.

Vijf redenen om te  kiezen voor ondersteuning door Robin Good?

 • Ervaren en gedreven team: Ons team van specialisten heeft ruime ervaring met ESG en andere duurzaamheid gerelateerde zaken.
 • Pragmatische aanpak: We werken met jou samen om praktische oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij jullie specifieke behoeften en context.
 • Klantgerichte service: We bieden een flexibele en transparante service, met heldere communicatie en deadlines.
 • Totaaloplossing: We ondersteunen  bij alle aspecten van ESG integratie, van inventarisatie tot stakeholdercommunicatie.
 • Betaalbaar: Wij geloven in transparantie en vinden dat duurzaamheid betaalbaar moet zijn.
ESG Adviseur
ESG Rapportage

De integratie van ESG in je bedrijfsvoering biedt diverse voordelen:

 • Verhoogde reputatie: Duurzame organisaties worden gezien als betrouwbaar en toekomstgericht, wat jouw reputatie en aantrekkelijkheid voor klanten, investeerders en talenten kan vergroten.
 • Verminderde risico’s: Door proactief in te spelen op duurzame trends en risico’s, verklein je de kans op reputatieschade, boetes en andere negatieve gevolgen.
 • Verhoogde efficiëntie: Duurzame maatregelen kunnen leiden tot kostenbesparingen, optimalisatie van processen en een efficiënter gebruik van middelen.
 • Gemotiveerde medewerkers: Medewerkers zijn meer betrokken en gemotiveerd om te werken voor een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.
 • Toegang tot kapitaal: Steeds meer investeerders richten zich op duurzame beleggingen, waardoor ESG-geïntegreerde organisaties betere toegang tot kapitaal kunnen hebben.

Contact opnemen

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

×