Annet Struik

Het is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden dat ik voor het eerst als trainer voor een groep stond. In die tijd ontdekte ik ook theatersport (improvisatie). Dat heeft me als trainer zeer gevormd: dingen gaan altijd anders dan je van tevoren bedenkt en als theatersporter leer je daar goed mee omgaan. Ik gaf onder andere trainingen en faciliteerde meetings op het vlak van persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap, communicatieve vaardigheden & creatief denken.

Ook op het gebied van duurzaamheid zijn mensen voor mij de ingang en de focus van mijn werk. Ik geloof dat je met je mensen het verschil maakt, zij moeten het gaan doen, zij zijn degene die de innovatieve oplossingen aandragen en dingen in gang zetten en uitvoeren. We zijn als mens allemaal anders en we kunnen allemaal onze eigen unieke bijdrage leveren om met elkaar tot een mooiere en duurzamere wereld te komen.

In het werkveld Diversiteit & Inclusie komen veel verschillende ervaringen van mij samen. Zakelijk en vanuit persoonlijk ervaring. Diversiteit gaat over mensen, over meedoen en erbij horen, over elkaar respecteren, over afstemmen, over werken met verschillen, spelen met perspectief en meer. Ik merk dat voor veel mensen diversiteit & inclusie een ‘ver van mijn bed show’ is. Dat ze denken ‘dat gaat over vrouwen, lhbti-ers, mensen van kleur of gehandicapten, dat gaat niet over mij’. Maar dat is niet waar. We zijn op zoveel vlakken divers en er zijn zo veel ‘redenen’ waarom mensen worden uitgesloten, dit thema gaat iedereen aan.

Mijn kracht ligt in het dichtbij en persoonlijk maken van thema’s en van het ‘actionable’ maken van inzichten. Binnen diversiteit en inclusie is mijn specialisatie allyship / praktische inclusie. Over dit thema ben ik onderzoek aan het doen, heb ik een model en een kaartspel met gespreksstarters ontwikkeld en ben ik een boek aan het schrijven. In 2008 schreef ik mijn eerste boek met creatieve werkvormen voor meer zelfinzicht dat ook nu nog door coaches en trainers wordt gebruikt. Het tweede boek, ditmaal over allyship/praktische inclusie, is in de maak.

Ik ben naast mijn werk op het gebied van diversiteit & inclusie, als vrijwilliger actief in de LHBTQI+ community. Zo ben ik voorlichter bij COC Leiden, heb ik voor Bi+ Nederland (voor iedereen die op meer dan één gender valt) onder andere een kaartspel met gespreksstarters ontwikkeld, een online talkshow gehost en ben ik initiator van het bi+ café in Leiden.

Annet Struik

Contact opnemen

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

×