Mark Veldpape

Bij mijn eerste beroepskeuze dacht ik hulpverlener te worden. Maar het is wat anders gelopen.

In 2004 ben ik met Questionmarks Verantwoord Ondernemen gestart en ging me specialiseren in Sociale Innovaties en Duurzame Inzetbaarheid Personeel.

Destijds kreeg ik nog vaak opmerkingen over het woord ‘Verantwoord’. Immers, niemand zou toch ‘onverantwoord willen ondernemen’?

Hoe anders is het na 15 jaar in mijn hedendaagse praktijk. Nu erkent zelfs de VN dat heel goed anders kan. Dat het zelfs anders moet voor 2030. Onze economie is toe aan een nieuwe fase waarbij complexiteit van de samenleving van ons verlangt dat we veel zuiniger omspringen met onze grondstoffen en mensen die deze grondstoffen verwerken.

Vooral deze ‘mens’ is in mijn ogen de spil in dit succes. Niet alleen als consument, maar vooral in de rol van de producent die een cruciale rol speelt in een duurzame circulaire economie.

Binnen Robin Good vervul ik de rol van Strategisch Veranderkundige en Transitiebegeleider en help actief organisaties – en (vak-)mensen binnen organisaties – een volgende stap te maken in hun eigen toekomst.

Contact opnemen

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

×