Duurzaamheid strategie

Een duurzaamheid strategie is een plan dat richting geeft over hoe je duurzaam ondernemen aanvliegt. Het gaat over het vastleggen van langetermijndoelstellingen. Wat is nú belangrijk? En wat doen we nog steeds, of juist niet meer in de toekomst. Het verduurzamen van jouw organisatie zonder een plan of richtlijnen is gedoemd te mislukken – en dat terwijl het met een strategie uiteindelijk vanzelf gaat!

Ontdek hoe jouw organisatie opbloeit met de implementatie van een duurzaamheidsstrategie en start met het bouwen van een duurzame economie voor de toekomstige generaties.

Van duurzaamheid strategie naar duurzaam verhaal

Heb jij een duurzame visie? We vertalen deze duurzaamheidsvisie graag naar een duurzame strategie, of hoe wij het noemen, jouw duurzame verhaal. Jouw onderneming is van groot belang voor een duurzame wereld. Samen met jou kijken we naar je bedrijfsvoering en hoe deze impact heeft op je omgeving. Wil jij de eerste stappen zetten naar je duurzaamheid verhaal? Lees dan gauw verder.

Waarom een duurzame strategie?

Duurzaamheid gaat niet alleen om de materiële aanpak. We zijn al gauw geneigd om bij duurzaamheid te denken aan onze ecologische voetafdruk, grondstoffen en groenvoorziening. Dat is natuurlijk ook allemaal belangrijk, maar het is slechts het ‘plaatje’, ‘de kaft van het boek’ of het ‘mooie beeld’ wat we maar al te graag delen met klanten en concurrenten.

Een duurzame strategie gaat om méér dan wat je laat zien. Het gaat om activatie & adoptie. Duurzaam denken én duurzaam handelen. Dus niet alleen de lease-auto’s van de directie vervangen door Tesla’s, maar proactief handelen in alle lagen van de organisatie. Met een nieuwe duurzaamheidsstrategie pak je meer dan het plaatje aan, je gaat voor een organisatie die niet alleen duurzaam is maar juist ook duurzaam blijft.

Hoe doen we dat?

Duizenden jaren geleden leek de aarde in balans. Dier eet plant, mens eet dier, groter dier eet mens, mens wordt mest en mest wordt plant. The circle of life – Hakuna Matata. Tegenwoordig is deze cirkel behoorlijk uit balans. Dat komt omdat wij mensen de cirkel in de war gemaakt hebben. Gelukkig kunnen we dit nog altijd oplossen. In onze ogen begint duurzaam handelen namelijk altijd bij mensen.

Door het gedrag van mensen in je organisatie te veranderen wordt je organisatie niet alleen duurzaam ‘op papier’ maar blijft je organisatie ook in de toekomst duurzame keuzes maken.

Hoe gaat het opstellen van een duurzame strategie in zijn werking?

Voor het opstellen van een duurzame strategie voor jouw organisatie kijken we altijd naar onze formule: Sustainability = Leiderschap * Mens, Mechanismen & Materieel. We veranderen dus niet alleen de materiële kant binnen je organisatie, maar zorgen voor een verandering in de denkwijze binnen je organisatie.

Dat doen we door bewustwording te creëren. Verschillende stakeholders in jouw organisatie informeren en enthousiasmeren voor de komende transitie is daar een belangrijk onderdeel van. Dat klinkt niet al te ingewikkeld toch? Bij een duurzaamheidsstrategie is het van belang dat medewerkers én de directie de omslag maken van onbewust – onbekwaam naar onbewust – bekwaam.

Nadat jouw stakeholders aan boord zijn van het verandertraject kunnen we aan de slag met de concrete ambities van jouw organisatie. Deze stappen hebben altijd een gemeenschappelijke basis in de Sustainable Development Goals. Door een analyse te maken van de huidige MVO activiteiten en manier van je bedrijfsvoering realiseren we een strategie die op maat gemaakt is voor jouw onderneming.

Benieuwd naar onze aanpak? Je leest hier meer over ons plan van aanpak.

Wie heeft baat bij een duurzame strategie?

Iedere organisatie die serieus aan de slag wil met duurzaamheid heeft baat bij een duurzame strategie. Sterker nog, in onze ogen ben je zonder al snel verloren. Door een strategie vast te leggen krijgt je organisatie handvatten en frameworks voor het maken van toekomstige beslissingen. Zo gaat duurzaamheid op den duur vanzelf.

Ons traject is met name interessant voor directies, management en CSR managers. Schrijf je vandaag nog in!

Wanneer kunnen we beginnen?

Leuk, dat enthousiasme! Laten we zo snel mogelijk beginnen met het optellen van je duurzame strategie. Je komt het snelst met ons in contact door het formulier onderaan de pagina in te vullen.

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


    ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief