Workshop Circulaire Economie

Wat is circulaire economie?

Circulaire economie is een duurzaamheidsconcept waarin het minimaliseren van afval en maximaliseren van hergebruik op 1 staat. In plaats van dat producten meteen na gebruik worden weggegooid, wordt er hierbij gefocust op het behouden van de waarde van de materialen en producten. Dit gebeurt door op voorhand al goed te ontwerpen voor hergebruik, reparatie en recycling. De circulaire economie is cruciaal in het streven naar een duurzame toekomst. 

Dit is wat we weten

 • Steeds meer steden worden circulair. Steden over de hele wereld nemen circulaire principes op in het bouwplan, zoals bevorderen van duurzame bouw. 
 • Binnen de circulaire economie wordt er gebruik gemaakt van de 7 R’en: Rethink, Reduce, Repair, Reuse, Refurbish, Recycle, Recover. 
 • Er zijn zelfs al telefoons op de markt die gericht zijn op circulariteit. Bijvoorbeeld de modulaire telefoon, deze zijn makkelijk te repareren en up te graden. 
 • Circulaire economie heeft een positief effect op de CO2-uitstoot en ook vermindert het de druk op natuurlijke hulpbronnen. (Door dus te recyclen) 
 • Maak kennis met de donut economie. Dit is een model voor de gehele economie zodat we de ‘Overshoot day’ kunnen voorkomen.

“We don’t need new technologies, they’re already there. What we need is new thinking.”

Waarom is circulaire economie zo belangrijk?

Nederland streeft naar volledige circulariteit in 2050. Door deze ambitie zal het grondstofgebruik en de CO2 uitstoot drastisch moeten afnemen. Deze overgang naar een circulaire economie is erg belangrijk, aangezien we op dit moment slecht omgaan met onze natuurlijk hulpbronnen. De volgende stappen die genomen zullen moeten worden vereisen innovatie en samenwerking op verschillende niveaus in onze samenleving. Het hergebruiken en recyclen van producten is iets waar we naartoe moeten gaan werken, zodat we een duurzamere toekomst kunnen bouwen. Door deze stap te namen kunnen we niet alleen ons land transformeren, maar zullen we ook een inspirerend voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

Het succes van circulaire economie

 • Medewerkers zullen meer bewustwording en kennis krijgen rondom circulaire economie, hergebruik en recyclen
 • Medewerkers zullen nieuwe praktische vaardigheden leren
 • Medewerkers zullen leren om kosten te besparen door in plaats van te vervangen, te repareren
 • Medewerkers zullen op een speelse manier getest worden op hun kennis rondom circulaire economie

Het Programma

 • 1 tot 3 uur
 • 5 tot 25 deelnemers
 • Interactief met spelelementen
 • Online- offline en hybride
 • Nederlands en Engels

Klaar om circulariteit toe te passen?

In de workshop zullen de deelnemers door middel van een spelelement tegelijkertijd getest worden en doen ze kennis op over hoe circulaire economie en donut economie in z’n werking gaat. Het voordeel van de spelelementen is dat de deelnemers niet meer door zullen hebben dat ze in een workshop zitten.

En uiteraard worden alle deelnemers begeleid door de kennis en kunde van ons professionele facilitators.

Meer weten? Lees/download de pdf of neem vrijblijvend contact met ons op.

Klaar voor de volgende stap?

Je kan heel eenvoudig een offerte aanvragen via onze website! Wij komen snel bij je terug. Offerte aanvragen Download PDF

Liever direct contact?

Wij staan je uiteraard graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Neem geheel vrijblijvend contact op via onderstaande mogelijkheden.

Contact opnemen

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

×