Workshop Biodiversiteit

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit binnen een bedrijf verwijst naar de variëteit aan levensvormen en ecosystemen die direct of indirect beïnvloed worden door de activiteiten van dat bedrijf. Het omvat zowel de natuurlijke omgeving als de diverse soorten die erin leven. Bedrijven kunnen bijdragen aan biodiversiteit door duurzame praktijken te implementeren, zoals het behoud van habitats en het verminderen van schadelijke invloeden op de natuurlijke omgeving.

Dit is wat we weten

 • De handel die mensen voeren draagt negatief bij aan de verscheidenheid van het leven op aarde.  
 • Veranderingen in de biodiversiteit gaan de afgelopen 50 jaar sneller dan ooit in de menselijke geschiedenis. 
 • Naar schatting bezig de aarde tussen de 8,7 miljoen en 30 miljoen soorten. Hiervan zijn nog maar 1,2 miljoen geïdentificeerd en beschreven. 
 • Momenteel zijn er duizenden soorten die met uitsterving worden bedreigd als gevolg van onder andere klimaatverandering en illegale handel in wilde plant- en diersoorten. 

“Wat stevig in de bodem staat, is niet te ontwortelen.”

Waarom is de diversiteit van onze natuur zo belangrijk?

Ten eerste is biodiversiteit heel erg belangrijk voor de klimaatregulatie. Bossen, oceanen en andere ecosystemen nemen grote hoeveelheden CO2 op. Daarnaast speelt het thema een hele belangrijk rol voor de bijen, vlinders en andere bestuivers. Deze insecten dragen stuifmeel van de ene bloem naar de andere bloem. Zo kunnen de planten zich weer voort planten. Ten slotte is biodiversiteit een rijke bron aan bioactieve verbindingen die gebruik kunnen worden in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen en geneesmiddelen. 

Het succes van biodiversiteit

 • Een duurzamere werkomgeving  
 • Een groenere werkomgeving blijkt uit onderzoek gezonder te zijn voor medewerkers 
 • Een groene omgeving leidt tot minder hitte stress en wateroverlast.

Het programma van de workshop Biodiversiteit

 • 1 tot 3 uur
 • 5 tot 25 deelnemers
 • Interactief met spelelementen
 • Online- offline en hybride
 • Nederlands en Engels

Klaar om de workshop biodiversiteit te volgen?

In de workshop zullen de deelnemers door middel van een spelelement tegelijkertijd getest worden en doen ze kennis op over hoe circulaire economie en donut economie in z’n werking gaat. Het voordeel van de spelelementen is dat de deelnemers niet meer door zullen hebben dat ze in een workshop zitten.

En uiteraard worden alle deelnemers begeleid door de kennis en kunde van ons professionele facilitators.

Meer weten? Lees/download de pdf of neem vrijblijvend contact met ons op.

Klaar voor de volgende stap?

Je kan heel eenvoudig een offerte aanvragen via onze website! Wij komen snel bij je terug. Offerte aanvragen Download PDF

Liever direct contact?

Wij staan je uiteraard graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Neem geheel vrijblijvend contact op via onderstaande mogelijkheden.

Contact opnemen

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

×