Duurzaamheidsadvies

Soms is goed advies alles wat je nodig hebt en soms heb je behoefte aan iets heel specifieks. We bieden verschillende diensten aan om jou op diverse vlakken te helpen. Op deze pagina lees je over onze MVO Interim Services, Foundation as a Service, Social Return On Investment (SROI), verduurzaming van je evenementen, inspirerende sprekers en WKR vriendelijke activiteiten.

MVO Interim Services

Onze duurzaamheidexperts laten graag hun handjes wapperen of hersens kraken. Zolang ze maar maatschappelijk verantwoord bezig zijn! Met welke duurzaamheidsdoelstellingen kunnen ze jou helpen? Onze professionals hebben onder andere ervaring met:

 • Het begeleiden of opstarten van een verduurzamingstraject;
 • Het maken van een duurzame verslaglegging;
 • Het uitvoeren en begeleiden van HR-trajecten met oog voor sociale vraagstukken;
 • Hulp bieden bij het behalen van duurzaamheidskeurmerken;
 • Medewerkers activeren voor gedragsverandering;
 • Hogere treden behalen van de C02 ladder;
 • Reststromen in je productielijn reduceren;
 • Het aanleggen van groenvoorzieningen in- of rondom je bedrijfspand.

Heb je hulp nodig bij andere werkzaamheden die binnen Corporate Social Responsibility passen? Neem vooral even contact met ons op, we helpen je graag verder!

Wat kun je verwachten van onze duurzaamheidexperts?

Wanneer je gebruikt maakt van onze duurzame detacherings dienst kun je altijd rekenen op een professional die:

 • Kennis heeft van zowel duurzame beleidsvoering als acties;
 • Ervaring heeft met het uitvoeren van een energietransitie;
 • Zowel voor overheidsinstanties als bedrijven aan de slag kan;
 • Weet hoe medewerkers geactiveerd worden tot blijvende gedragsverandering;
 • Kennis heeft over duurzaamheidskeurmerken en het behalen hiervan;
 • Alles weet van ISO normen en MVO/Co2 management systemen.

Wanneer maak je gebruik van MVO Interim Services?

Opstarten: Staat jouw verduurzamingstraject klaar in de startblokken maar heb je te weinig personeel om te beginnen met realiseren? Of heb je graag iemand over de vloer die je met kennis en kunde kan begeleiden? Onze interim-projectleiders helpen je graag op weg met een bemoedigend duwtje in de rug.

Groei: Groeit jouw organisatie? Dat voelt vast goooood. Het wordt alleen minder wanneer iedereen de benen onder zijn lijf moet lopen. Ook hier kunnen we je een handje helpen. Laat ons weten waarmee we je kunnen ondersteunen – dan sturen wij de juiste professional voor je job.

(Tijdelijk) beheer: Ook wanneer je niet groeit, of bezig bent met opstarten heb je soms wat menskracht nodig. Kunnen wij je helpen met je (duurzame) werkzaamheden of bedrijfsvoering? Neem vooral contact met ons op, we kunnen mensen op alle lagen binnen je organisatie plaatsen.

Foundation As A Service

Wil jij een deel van je bedrijfsactiviteiten onderbrengen in een andere rechtsvorm, zoals een stichting? We helpen je graag bij het opzetten van deze stichting en garanderen dat de purpose van jouw stichting wordt vastgelegd voor de komende jaren. Naast de oprichting van deze stichting zijn we ook in staat om te helpen bij het invulling geven aan activiteiten.

We houden daarnaast (op verzoek) jouw volledige stichting in beheer. Hieronder valt het implementeren van systemen en uitvoeren van de gemaakte afspraken. De middelen die jij vrijmaakt voor je stichting worden op een transparante manier geïnvesteerd in het doel dat we samen bepaald hebben. Daar mag je ons altijd op controleren! Voor het beheer van jouw stichting brengen we een vaste fee in rekening.

Meer weten? Neem dan meteen contact met ons op.

Ministerie van Zinnige Zaken

[/su_column] [/su_row]

Social Return On Investment (SROI)

Tja, het is een hele mond vol voor sommigen. Gelukkig klinkt het lastiger dan dat het in werkelijkheid is. We hebben namelijk een aantal goooooede oplossingen voor je op de plank liggen. Zo kun jij morgen al aan de slag met jouw SROI verplichtingen.

Social Return wil zeggen dat jouw investeringen niet alleen bijdragen aan je eigen portemonnee (of andere doelen) maar ook aan de samenleving in zijn geheel. Wist je dat Social Returns voor verschillende kansen zorgen binnen jouw organisatie? Zo helpen onze programma’s bij het behoud- en vinden van nieuwe medewerkers.

Daarbij zetten wij vooral in op een langdurig effect van de inzet. Zo voldoe je dus niet alleen aan de verplichting richting jouw opdrachtgever, maar draag je ook echt wat bij aan de maatschappij en bouw je aan een sterkere organisatie.

Social Return On Investment

Verduurzaming van je event

Wanneer jouw organisatie gaat voor duurzaam, laat je dat het liefst in alles merken. Je gaat duurzaam om met je personeel, nieuwe aankopen, je bedrijfspand én je reststromen. Jij bent goooood bezig! Nu zit je alleen met een probleem. Je hebt een groot bedrijfsevenement voor de boeg staan, maar… hoe ga je deze nou verduurzamen? Is dit überhaupt wel mogelijk?

In de afgelopen 20 jaar hebben we heel wat unieke bedrijfs evenementen georganiseerd. De aanleidingen liepen ver uiteen, maar het resultaat was altijd hetzelfde. Een uniek evenement met maximale impact en een minimale footprint! Meer weten? Je leest hier alles over onze duurzame bedrijfsevenementen.

Masterclass Duurzame Evenementen

In deze masterclass creëer je samen met onze duurzame-party-pro een voorbeeld evenement. Tijdens deze masterclass lopen we door alle onderdelen van jouw voorbeeld event heen en geven we je tips en advies over het verduurzamen hiervan. Zo weten we zeker dat je het straks ook zelf kunt.

Duurzame Event Manager

Samen met onze event manager minimaliseren we je event, zonder in te leveren op de ervaring. Onze expert brengt je in contact met de juiste partijen voor duurzame keuzes. Daarnaast kan onze duurzame event manager tijdens jouw event op de achtergrond blijven, om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Duurzame Sprekers en Dagvoorzitters

Spreker Dagvoorzitter Duurzaamheid

Zoek jij nog een spreker voor je bedrijfsevenement? We regelen graag inspirerende experts die het gewend zijn grote groepen mee te nemen in hun verhaal. Onze experts vertellen vanuit hun filosofie over duurzaamheid. Hoe dit vooral gaat over gedragsverandering en niet zozeer de materiële kant. Met inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

De meeste van onze sprekers hebben een achtergrond als ondernemer en weten daardoor welke afwegingen je soms moet maken als directie. Onze sprekers en dagvoorzitters inspireren je en laten je achter met stof om over na te denken, of concrete actiepunten!

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.

WKR Vriendelijke activiteiten

Wist je dat je via de WKR-regeling onbelast een duurzaam bedrijfsuitje of een duurzame training kunt boeken? Onze uitjes en trainingen zijn financieel uiterst interessant door de WKR-regeling.

Maatschappelijk gerichte uitjes staan synoniem met teambuilding. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat samen iets doen voor een ander, een geweldig effect op je teambuilding heeft. Dit heeft grote invloeding op de beoordeling van je WKR-regeling.

Met een duurzaam bedrijfsuitje of duurzame training blijft je WKR-budget intact. Zo blijft er nog genoeg over voor avondje uit-eten of een kerstpakket. Meer weten? Neem contact met ons op.

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!