Duurzaamheidsadvies

Interim Diensten

Soms heb je behoefte aan een paar extra handjes (of hersenen). Je CSR-manager stapt plotseling op, wordt ziek of is er een tijdje tussenuit. Je audit voor de CO2 prestatieladder komt er aan, maar je hebt geen tijd de benodigde informatie te verzamelen of de autor te woord te staan. Of je kunt wel wat hulp gebruiken bij het opstarten van jullie duurzaamheidsplannen. Wat je behoefte ook is, weet dat je kunt vertrouwen op de specialisten van Zinnige Zaken.

We beschikken over een netwerk van professionals met allemaal hun eigen specialisme.

Keurmerken (EED, PSO, CO2- en MVO  Prestatieladder, ISO 26000, Ecovadis)

Reporting en verslaglegging (GRI, ESG, duurzaam jaarverslag)

SDGs (Sustainable Development Goals)

Circulariteit en recycling

Diversiteit & Inclusie

Energietransitie

Carbon footprint of CO2 emissies

Verduurzaming van de bedrijfsvoering

En ook hier geld de kwaliteit en flexibiliteit waar Zinnige Zaken bekend om staan.

Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Sustainability As A Service

Je wilt aan de slag met duurzaamheid in je organisatie, maar je bent nog niet toe aan een CSR Manager? Of kunnen je eigen mensen wel wat extra ondersteuning gebruiken? Of wil je gewoon dat duurzaamheid vanaf de eerste dag goed is belegd, maar heb je zelf niet voldoende kennis in huis? Wat je vraag ook is, Zinnige Zaken heeft nu dé oplossing voor jou. Want met Sustainability As A Service krijg je toegang tot de kennis en de kennissen van Zinnige Zaken en dat tegen een vast bedrag per maand.

Zeker
Onze mensen weten waar ze het over hebben. Je krijgt een vast persoon toegewezen, maar komt deze er zelf niet uit dan kan hij of zij terugvallen op ons netwerk van professionals.

Duidelijk
Je weet vooraf exact waar je aan toe bent. Op basis van jouw behoefte plannen we het aantal beschikbare uren voor jou in.

Flexibel
Heb je deze maand even wat minder inzet nodig? Geen probleem! De inzet wordt per kwartaal verrekend en dus kun je de uren over dat hele kwartaal gebruiken. Jij bepaald wanneer je welke hulp nodig hebt.

Meer weten? Neem dan nog vandaag contact met ons op.

Foundation As A Service

Wat de reden ook is dat je een deel van je activiteiten wilt onderbrengen in een aparte entiteit, wij helpen je deze op te zetten zodat de hoofdreden (de betekenis, de purpose) langdurig gesecureerd is. Naast de oprichting zijn wij ook in staat je te helpen met invulling geven aan de activiteiten van je eigen foundation zodat deze onderdeel wordt en blijft van het DNA van je eigen organisatie.

En sinds kort bieden wij ook Foundation as a Service aan. Waarom zou je een eigen foundation willen opzetten als je ook gebruik kunt maken van bestaande infrastructuren en systemen. Wij verzorgen de gehele afhandeling en leggen onze onderlinge afspraken vast. Uiteraard mag je ons daar te aller tijden op controleren. Voor dit beheer brengen wij een vaste fee in rekening. De middelen die je in de foundation onder brengen worden 100% transparant ingezet voor het doel dat we samen bepaald hebben. Lekker duidelijk en lekker eenvoudig!

Meer weten? Neem dan nog vandaag contact met ons op.

Ministerie van Zinnige Zaken

Social Return On Investment (SROI)

De SROI regeling biedt veel organisaties kopzorgen. Onnodig denken wij! Graag laten wij je zien welke mogelijkheden er zijn en welke kansen deze bieden voor je organisatie. Een goed ingevoerd SROI programma kan namelijk helpen goede medewerkers te vinden. Ook hebben we oplossingen voor je “op de plank” liggen. Oplossingen waarmee je morgen aan de slag kunt en die helpen je SROI verplichtingen in te vullen.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Social Return On Investment

Verduurzaming van je event

Als eventmanager wordt het leven steeds ingewikkelder. Want naast gaaf, leuk en te gek, moet het volgende evenement ook opeens ‘goed‘ zijn. Maar wat betekent dat? Kan dat überhaupt wel? En waar start ik?

Bij veel evenementen is duurzame catering vaak al het uitgangspunt. en dat is mooi. Hier is namelijk veel te winnen.
Maar denk ook eens aan de energieconsumptie. Produceer je elektriciteit met een diesel-aggregaat of heb je wel eens nagedacht over de inzet van accu’s? En als je klaar bent? Hoe staat het met de hoeveelheid afval. Kun je dat verminderen? En hoe ga je om met die afvalstromen? Maar let ook op de kleinere details. Zitten de deelnemers nou echt te wachten op de zoveelste lanyard, gemaakt van plastic? Of is er een duurzamer alternatief?

Zinnige Zaken heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van duurzame evenementen. Steeds vaker worden wij benaderd door partijen uit de ‘reguliere‘ evenementenbranche met de vraag of wij hen kunnen helpen. Uiteraard doen wij dat graag. Os doel is immers de wereld mooier maken.

Hoe raar het moge klinken, maar het verduurzamen van je evenement is vaak makkelijker dan gedacht. Het is vaak puur een kwestie van een andere mindset. En nu snappen wij echt wel dat je die niet zomaar even verandert. Daarom hebben wij daar twee oplossingen ontwikkeld zodat jij kunt bepalen wat het beste bij jou en jouw organisatie past.

 

Masterclass Duurzame Evenementen

In deze masterclass creëren we samen een voorbeeld evenement. In een sessie lopen we door alle facetten van het event heen en leren jullie waar je op moet letten en waar je aan kunt denken.

Met handige tips & trics leer je wat je zelf kunt doen bij je volgende evenement.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Duurzame Event Manager

Samen met jou maken we het event zo duurzaam mogelijk. We zetten onze expertise in en brengen je in contact met de juiste mensen.

Afhankelijk van jouw wensen blijven we op de achtergrond wanneer het op de programma inhoud aankomt of denken we juist mee om ook in het event ‘goede; dingen een plek te geven.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Duurzame Sprekers en Dagvoorzitters

Spreker Dagvoorzitter Duurzaamheid

Je organiseert een evenement en bent op zoek naar een spreker of dagvoorzitter? Onze experts zijn gewend voor groepen te staan en mensen mee te nemen in hun verhaal.

Allemaal praten ze vanuit de filosofie dat duurzaamheid vooral gaat over een gedragsverandering en veel minder over de materiële kant. Want dat is wat Zinnige Zaken anders maakt.
Daarnaast spreken onze mensen het bedrijfsleven aan. Deze keuze hebben wij heel bewust gemaakt. Er zijn voldoende sprekers die spreken vanuit passie, maar de link met het bedrijfsleven missen. En dat is in onze ogen een gemiste kans, Het gaat immers niet om het aansluiten van de zogenaamde ‘believers’. De kracht van een duurzame transitie is de ‘non-believers’ mee te krijgen.
Onze mensen weten allemaal zelf hoe het is om ondernemer te zijn. Ze weten welke afwegingen je als directie soms moet maken en ze verstaan de taal die in directiekamers gesproken wordt.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

WKR Vriendelijke activiteiten

Vanuit het perspectief van bedrijfsuitjes is de huidige WKR (werkkostenregeling) een zegen voor de samenleving.
Maatschappelijke bedrijfsuitjes vallen namelijk al snel buiten het WKR-budget.

Maatschappelijke teamuitjes blijken van nature goed in de werkkostenregeling te passen. Ze beschikken van zichzelf over diverse elementen die gunstig uitpakken voor beoordeling. Zo worden ze met een juiste benadering alleen maar goedkoper voor jou als opdrachtgever. Zo kan men bijvoorbeeld een (korte) vergadering vooraf laten gaan aan deze teamdag. Vergaderingen vallen immers buiten de WRK en op de meeste locaties zijn wij prima in staat deze twee zaken te combineren. Ook zijn maatschappij gerichte uitjes synoniem aan teambuilding. Mensen klaren samen en werken aan hetzelfde doel. En zeg nou zelf. Wat lijkt je leuker.; een vlot knopen die je vervolgens zelf weer mag afbreken of samen met je collega’s iets bouwen waar een ander nog jaren plezier van heeft. Teambuilding is ook zo’n beoordelingsaspect. En voeg je dan ook nog eens een trainingsdoelstelling toe, dan kun je alle kosten kwijt onder trainingen en ook die vallen buiten de WKR.

Het complete zinnige uitje komt dan financieel ineens in een heel ander daglicht te staan. Je WKR-budget blijft intact, zodat er nog genoeg overblijft om uit te geven aan een avondje uit-eten en een kerstpakket.

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


    ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief