Zinnige zaken vraagt wat jullie op de dag van duurzaamheid doen

We hebben gisteren aan jullie gevraagd wat jullie gedaan hebben op de dag van de duurzaamheid, maar zijn helemaal vergeten te zeggen wat wij gedaan hebben.
Wij hebben onze bijdrage mogen leveren aan een tweetal “Tafels”. In Hilversum werd, aan verschillende thematafels , nagedacht over duurzame thema’s en mogelijke oplossingen.
1 van de tafels ging over toekomstbestendig ondernemen. Hoe kunnen we ondernemers mobiliseren om (verder) te verduurzamen? Belangrijk is de samenwerking te zoeken tussen verschillende partijen, denk aan BV Hilversum, de ondernemersvereniging, de Rabobank, de ODMH en de ondernemers zelf. Help de ondernemers te verduurzamen door hun ‘aan de hand mee te nemen’ in bv duurzame aanbesteding en de wirwar aan wettelijke regels zoals de informatieplicht.
Ook was er een thematafel rondom de SDGs. Daar zijn we ingesprektoon gegaan met ondernemers en uitgelegd hoe zij de Goals kunnen integreren in hun organisatie. Dit is gedaan in een zogenaamde “Designerton” : workshop, uitleg, probleem beschrijven, oplossing bedenken, oplossing beschrijven om deze oplossing vervolgens uit te werken

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!