Sustainable Development Games

Sustainable Development Games

Maak spelenderwijs kennis met duurzaamheid en de Sustainable Development Goals.

Serious Gaming Serious Games SDGs Duurzaamheid Duurzaam ondernemen 

Duurzaamheid begint met bewustwording. En wat is nou leuker om duurzaamheid spelenderwijs te ontdekken? Om deze reden hebben wij een aantal Sustainable Development Games ontwikkeld. En omdat namelijk niet elke vraag hetzelfde is, hebben we verschillende edities ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld een editie waarbij je met je team of afdeling een leuke middag gebruikt om kennis te maken met duurzaamheid en de SDGs, maar ook een editie waarbij je als MT of directie de aansluiting zoekt tussen jullie strategie en de Sustainable Development Goals.

De Sustainable Development Goals kennen serieuze uitdagingen, dat betekent niet dat je niet op een leuke manier aan de slag kunt gaan. Samen met je collega’s ervaar je wat de Global Goals voor jouw en je organisatie betekenen en het spelelement maakt dat leren opeens leuk wordt.

Omdat wij Serious Gaming nogal serieus nemen kun je er van uitgaan dat ook het leren klopt. In veel spelelementen herken je typische management onderwerpen en aanpakken. Zo gebruiken wij de Golden Circle van Sinek om de acties uit de Activation Edition vorm te geven. De strategie wordt uitgeschreven op je eigen storyboard en het Business Plan is gebaseerd op het Business Model Canvas. Een gedegen aanpak dus en bovenal:
morgen direct toepasbaar!

Al onze Sustainable Development Games zijn met en zonder toevoeging van de Sustainable Development Goals te spelen. Duurzaamheid staat altijd centraal.

Sustainable Development Goals

Kies uit een van de volgende edities

Escape Game

Deze game, gebaseerd op een Escape Room, is overal te spelen. Samen met je collega’s ga je vijf uitdagingen aan en gaandeweg leer je de Global Goals kennen. Alleen zo kunnen jullie de wereld redden van een vreselijke toekomst.

Kickstarter edition

Spelenderwijs maak je kennis met Global Goals. In een eerste verkenning ontdek je de aansluitingspunten met je eigen organisatie.
Bijzonder geschikt voor grotere groepen zoals congressen en bijeenkomsten.

Quiz Edition

Leer de Sustainable Development Goals op een leuke, speelse, manier kennen. Middels vragen testen we je kennis en leer je wat de SDGs betekenen voor jou en je organisatie.
Bijzonder geschikt voor grotere groepen zoals congressen en bijeenkomsten.

Activation Edition

Ontdek wat jij kunt bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Ga de competitie met je collega’s aan en strijd voor het beste idee. Samen werk je dit idee uit tot een concreet actieplan.

Business Edition

Ontdek waar de Sustainable Development Goals jouw organisatie raken. Wat is de impact van de SDGs op de business van jouw organisatie. Waar liggen de kansen en wat zijn de bedreigingen?

Board Room Edition

Ontdek de rol van de Sustainable Development Goals in je huidige strategie. Wat is het effect van duurzaamheid op de bestaande strategie en hoe dragen de SDGs daar aan bij?

Serious Gaming

Serious Games zijn games die een ander doel hebben dan alleen entertainment. Maar wat zijn Serious Games nu precies?

Serious Games  worden gebruikt om te leren en gedragsverandering te bevorderen. Serious Gaming wordt gebruikt in verschillende sectoren zoals onderwijs, gezondheidszorg, marketing en andere bedrijven en industrieën. De kracht van Serious Games is dat ze onderhoudend, boeiend en meeslepend zijn.

Serious Games combineren leerstrategieën, kennis, structuren en spelelementen om specifieke vaardigheden, kennis en houdingen aan te leren.

Ze zijn in te zetten in verschillende gebieden en omvatten uitdagingen en beloningen. Hiermee wordt de speler gestimuleerd om verder te spelen en de materie tot zich te nemen.

Hogere betrokkenheid: Door de manier waarop serious  games zijn ontworpen, motiveren ze de speler altijd om door te gaan met het spelen door gebruik te maken van beloningen, verhaalverloop en andere feedbacksystemen. Voeg hier een prachtige omgeving aan toe voor een volledige onderdompeling in het onderwerp.

Een veilige ruimte om te experimenteren: In de echte wereld hebben je acties gevolgen, soms kan dit leiden tot beschadigd materiaal of gekwetste gevoelens. Games creëren een veilige, virtuele omgeving waar spelers naar hartelust kunnen experimenteren zonder zich zorgen te hoeven maken over schade.

Positieve emoties verbeteren het leren: Het is leuk! Studies hebben aangetoond dat leerlingen die met behulp van games leren, meer positieve emoties ervaren. Dit leidt tot een betere leerervaring in vergelijking met traditionele eermethoden.

 

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


    ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief