SDGs voor het MKB: nut of noodzaak?

Herken je deze vragen: wat zijn de Global Goals (ook wel SDG’s genoemd), wat kan of moet ik er mee en hoe pak ik dat dan aan?

Wij horen deze vragen regelmatig, zeker onder het kleiner MKB. Daarom bieden we je graag wat inspiratie en praktische tools aan.
Maar eerst wat cijfers. Volgens onderzoek van PwC is 71 procent van de bedrijven van plan om aan de slag te gaan met de Global Goals. Dat klinkt heel positief, maar het onderzoek is gehouden onder een vrij selectieve groep, binnen het MKB lijkt dit aantal een stuk lager. Want volgens het onderzoek van MKB Servicedesk geeft slechts 20 procent van de 600 respondenten aan te weten wat de Global Goals inhouden en 60 procent zegt geen idee te hebben wat de Global Goals inhouden! En van de groep die willen starten, geeft slechts 13 procent aan over de tools hiervoor te beschikken. Daarom hebben we de Global Goals Games in het leven geroepen, een leuke en laagdrempelige manier om te ontdekken hoe je samen concreet kunt bijdragen aan een betere wereld. Maar wat zijn de Global Goals? Dit zijn 17 werelddoelen, opgesteld door de Verenigde Naties, om samen te zorgen voor een eerlijke, veilige en duurzame toekomst voor onze en de volgende generaties. Bekijk deze 2 filmpjes om een goed beeld te krijgen hiervan, de eerste is in het Engels en de tweede in het Nederlands.

Filmpje: Why Global Goals
Filmpje: Global Goals uitleg

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!