Nederland scoort een vijfde plaats op de Sustainable Development Goals!

De ranglijst is gebaseerd op een analyse van Refinitiv. Het idee achter de ranglijst is om op transparante en objectieve wijze de prestaties van een land te meten voor elk van de SDGs. Refinitiv wil de wereldwijde financiële gemeenschap vooruit helpen door middel van gegevens en analyses. Daarom hebben zij de Country Sustainable Development Goals (SDGs) Scores aangekondigd als een cruciale gegevensmaatstaf in de overgang naar duurzaam beleggen . De Top 10 landen met de hoogste SDG-scores zijn; Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Zweden, Nederland, IJsland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk.

In de analyse zijn 210 landen mee genomen, 17 SDG en 148 variabelen die de SDGs samenstellen. Ze worden op jaarbasis berekend op basis van de meest recente beschikbare informatie, met een algemeen SDG-niveau en individuele prestatie-scores. In totaal zijn er 242 gedetailleerde indicatoren die bijdragen aan elk van de 17 SDGs. Er is een bottom-upbenadering gevolgd om elk van de 242 indicatoren die in het raamwerk worden geschetst, af te zetten tegen de 8,5 miljoen actieve economische indicatoren die beschikbaar zijn. Als er twee of meer landen zijn met dezelfde eindscore, vindt verdere analyse en differentiatie plaats op de onderliggende 17 SDG-scores volgens de voorkeuren van de gemiddelde belegger.

Leon Saunders Calvert, Head of Sustainable Investing, Lipper and I&A Insights, Refinitiv: ” Soevereine uitgifte van kapitaal is een cruciaal onderdeel van duurzame financiering en het kunnen kwantificeren, met het oog op investeringsallocatiebeslissingen, de ESG-voetafdruk van landen als en van bedrijven, maakt deze verbetering tot een belangrijke uitbreiding van de activa die Refinitiv blijft inzetten om de mainstreaming van ESG-gegevens in de financiële markten te ondersteunen.

Het geeft vooral aan dat de SDGs het platform zijn voor duurzaamheid in zijn varianten. De SDGs maken het mogelijk landen met elkaar te benchmarken op gelijke thema’s.

De top 25 uit de ranglijst met de score per land
1 Noorwegen 9.25
2 Verenigd Koninkrijk 9
3 Zwitserland 9
4 Zweden 9
5 Nederland 9
6 IJsland 9
7 Duitsland 9
8 Denemarken 9
9 Finland 9
10 Frankrijk 9
12 Oostenrijk 9
13 Monaco 9
14 Tsjechië 8.75
15 België 8.5
16 Luxemburg 8.5
17 Australië 8.5
18 Nieuw-Zeeland 8.5
19 Estland 8.25
20 Japan 8
21 Uruguay 8
22 Verenigde Staten 8
23 Spanje 8
24 Slovenië 8
25 Portugal 8

Lees het original bericht hier: https://www.refinitiv.com/en/media-center/press-releases/2020/october/refinitiv-debuts-country-sustainable-development-scores-to-measure-how-extensively-a-country-meets-un-sdgs

De onderzoekmethode vind je hier: https://www.refinitiv.com/content/dam/marketing/en_us/documents/methodology/refinitiv-country-sdg-scores-methodology.pdf

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!