MVO; van Ambitie naar Doen

Tijdens het Nieuwjaarsevent vierde MVO Nederland zijn tienjarig bestaan met de lancering van het meerjarenprogramma ‘Ambitie 2020’. Een programma dat, volgens MVO Nederland-directeur Willem Langeveld, uitdraagt dat Nederland kan gelden als internationaal voorbeeld van een circulaire en inclusieve economie.

MVO-beleidstukken, meerjarenplannen, ambitieverklaringen, ze hebben allemaal een zwakte. Het kan gemakkelijk een papieren tijger worden vol ambitie op i-papier.

Concrete invulling MVO-beleid

Vaak bestaat het MVO-beleid uit lijstjes die we kunnen afstrepen en discussies over wat verantwoord is en wat niet. Er wordt veel tijd besteed aan het uitschrijven van plannen en vergaderingen over de definities.

Echter, MVO is niets meer dan opereren met het besef dat we niet alleen op de wereld zijn. Het is alleen zo moeilijk of tot dit besef te komen. Een uitermate geschikte en laagdrempelige manier om dit besef te ontwikkelen is meedoen aan een maatschappelijk teamuitje. Zo gaat MVO echt leven binnen een organisatie.

Maatschappelijke teamuitjes

De meeste bedrijven hebben jaarlijks één of meerdere momenten waarop ze samen iets leuks gaan doen. Ze gaan er een dagje op uit en krijgen daarmee een beetje extra waardering voor hun inzet.

Wat nu als wij u vertellen dat dit heel goed samengaat met MVO? Een bijzonder leuk teamuitje waarmee u tegelijkertijd iets betekent voor uw medemens.

Zinnige Zaken heeft inmiddels meer dan 700 bedrijven mogen laten ervaren hoe bijzonder zoiets kan zijn. En daarmee even zoveel maatschappelijke partijen hulp kunnen bieden waar ze enorm blij mee zijn.

Als u een uitje plant dit jaar, denk dan ook eens aan deze mogelijkheid.

Wij helpen u graag.

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


    ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief