Duurzaamheidsrapportage

Communicatie & Reporting

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen marketing- of communicatie-trucje. Dat wil alleen niet zeggen dat je er niet een klein beetje over op mag scheppen, of op zijn minst met gepaste trots over mag praten. We bieden verschillende diensten rondom communicatie en reporting die helpen om jouw duurzame doelstellingen en acties, effectief te communiceren naar de buitenwereld.

We vinden hierbij de juiste balans tussen trots en greenwashing.

Communicatieplan

Weet jij al wat je gaat communiceren over je duurzame doelen en resultaten? Met een duurzaam communicatieplan brengen wij structuur aan het contact met je stakeholders. Zo weet jij zeker dat al je stakeholders straks weten waar ze aan toe zijn. Leg vast hoeveel waste, co2 of energieverbruik jij straks zult verminderen – of misschien nu al doet! Hou het draagvlak rondom je transitie hoog met een gestructureerd communicatieplan.

Ik wil meer communiceren over duurzaamheid.

Journal

In ons journal kun jij straks je volledige expeditie (ons woord voor transitie) vastleggen. Stel doelen, volg je voortgang en stel bij waar nodig. Waarom straks? Rome is ook niet in ééń dag gebouwd, we zijn nog hard aan het sleutelen om deze tool voor jou door te ontwikkelen.

Verslaglegging

Verslaglegging helpt je bij je duurzame doelstellingen. Bewustwording en draagvlak zijn onmisbaar wanneer je een succesvolle transitie wil maken. Met verslaglegging wordt er vastgelegd welke stappen er zijn gezet – en waar er nog werk aan de winkel is. Voor je medewerkers zorg je hiermee voor een buy-in en voor je organisatie een lock-in.

Wat leggen jullie voor me vast?

Keurmerken

Een keurmerk is natuurlijk de kroon op je werk en het ultieme bewijs dat jij goooood bezig bent. Er zijn verschillende duurzame keurmerken die jouw harde werk kunnen bekronen. Op deze pagina vertellen we over de verschillende keurmerken waarvoor jij als maatschappelijk verantwoorde topper in aanmerking kunt komen. En niet onbelangrijk – hoe wij je kunnen helpen deze binnen te slepen.

Een keurmerk? Dát wil ik ook.

Dashboard

Aii… Helaas is ook ons dashboard nog niet af. Niet getreurd. Straks als die’ af is, heb je een fan-tas-tisch tool om real-time de voortgang van jouw duurzame transitie in te zien. Hoe lastig het ook is, je zult nog even geduldig moeten blijven.

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


    ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief