Robin Good; de nieuwe naam voor Zinnige Zaken

Zinnige Zaken

23 jaar geleden begon Eiso Frederiks zijn avontuur in duurzaamheid-land. Wat velen niet weten is dat dit gebeurde onder de naam Robin Good. Na een verbroken relatie gingen Robin Good en Eiso elk hun eigen weg en Eiso startte met Zinnige Zaken.

In de jaren die volgde groeide Zinnige Zaken uit tot een begrip in de wereld van duurzaamheid. Je kunt gerust zeggen dat haar bestaansrecht ruimschoots heeft bewezen in de. Al voor de COVID-pandemie merkten we dat de naam Zinnige Zaken bij veel van onze klanten niet landde.

We werken namelijk steeds vaker met internationaal opererende organisatie waar Engels de voertaal is. Hierdoor dachten we vaak over een naam die beter zou aansluiten bij al onze klanten. Hoe inclusief is dat…

Maar ja, die geweldige naam Zinnige Zaken was inmiddels aardig bekend geraakt en wij zijn dol op alle zinnige woordgrapjes. De COVID-pandemie gaf de doorslag. Gedurende deze, voor ons zeer vervelende periode, hebben wij onze organisatie op veel fronten weten te verbeteren. Je kunt gerust stellen dat we onszelf opnieuw hebben uitgevonden.

Robin Good

Dat was het laatste zetje wat we nodig hadden. De naam Robin Good kwam al snel op tafel. Hoe gaaf zou dat zijn? Maar die naam was in eigendoom van iemand anders. Na een periode van ups en downs heeft Robin Good in 2015 het faillissement moeten aanvragen. We ontdekten dat een marketing organisatie die best veel deed met “zinnige-bedrijven” (of zoals we nu zouden zeggen “good-bedrijven”) de naam uit de boedel had gekocht. Lang verhaal kort: we hebben de stoute schoenen aangetrokken, onze plannen voorgelegd en onze meest zielige blik opgezet…

En wat bleek, dat werkte. De huidige houder van de naam vind ook dat de naam eigenlijk bij ons thuis hoorde. Dus werden afspraken gemaakt en is de cirkel weer rond.

Officieel

Op 1 juli zijn we bij de notaris langs geweest en hebben we alles officieel gemaakt. Robin Good BV is nu onze officiële statutaire naam. De naam Zinnige Zaken blijft, maar gaat verder als stichting. (Daar vertellen we je later meer over…).

We gebruiken de zomermaanden om de hele naamswijziging door te voeren en vanaf september zullen we de naam officieel volledig gaan voeren. In die tussentijd zul je al de eerste uitingen gaan ervaren. Zoals de website waarop je nu zit.

Onze nieuwe naam is dus eigenlijk onze oude naam. Een nieuwe start, met een sterke link naar ons verleden. We blijven dezelfde mensen, we doen nog steeds dezelfde gave dingen, alleen hebben we nu een naam die ál onze klanten snappen (en die zij hopelijk net zo leuk vinden als wij…).

 

Robingood

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


    ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief