17 06


Geschreven op 17.06.2011
door : Michiel Pot

Een geslaagde Uitdaging

December 2010 werd Robin Good gevraagd te pitchen voor een opdracht van Schiphol. Het ging om een kick-of campagne voor de samenwerking tussen Schiphol Asset Management en haar kersverse samenwerkingspartners als Heijmans, Bam, Siemens en anderen. Robin Good mocht pitchen op het strategische en het tactische gedeelte van de campagne. Het was spannend maar we wonnen de pitch. De motivatie was dat we het meest creatieve concept hadden.

Ons concept heette “De Uitdaging 2011”. Het moest een remake worden van het bekende gelijknamige televisieprogramma dat Angela Groothuizen ooit voor de AVRO maakte. Speciaal voor dit programma selecteerden we een prachtig maatschappelijk project. De renovatie van de Prins Willem Alexander Manege voor gehandicapten in Amsterdam Zuid-Oost. Angela Groothuizen was bereid het vier dagen durende programma te begeleiden en presenteren en op 27 januari 2011 kwamen 50 topmensen van Schiphol en haar partners in de Philharmonie in Haarlem bij elkaar voor het strategische gedeelte van het programma. Behalve inspiratie en workshops van Angela Groothuizen, Monique van de Ven en Edwin de Vries werd onder leiding van assistent professor aan de Vrije Universiteit Brian Tjemkes een hilarisch samenwerkingsspel gespeeld. De strategische dag, waarin samenwerken centraal stond, werd afgesloten bij Slowworld in Haarlem waar de deelnemers samen gingen koken en dineren.

Het tactische deel vond plaats in maart 2011. In 3 dagen staken meer dan 300 medewerkers van Schiphol en partners de manege van de Vereniging Paardrijden Gehandicapten in een nieuwe jas. Schiphol TV maakte een film van deze tactische dagen waaruit hieronder enkele fragmenten.