07 02


Geschreven op 07.02.2014
door : Robin Good

Als je mensen niet begrijpt, begrijp je bedrijven niet. (Video)

 Simon Sinek geeft zijn visie waarmee hij denkt  'the human race' beter te kunnen maken.

24 01


Geschreven op 24.01.2014
door : Michiel Pot

Kan het kapitalisme de wereld verbeteren?

Robin Good werd 15 jaar geleden opgericht. Bij het bezoek aan een lezing van Anita Roddick, oprichtster van The Body Shop, kreeg Mark Schalekamp de inspiratie waaruit Robin Good werd geboren. Hij richtte het samen met anderen op en leidde het bedrijf tot 2007. In dat jaar vroeg hij mij om hem op te volgen. Het is dus een mooi moment om eens te kijken wat Robin Good in die 15 jaar heeft bereikt.

20 01


Geschreven op 20.01.2014
door : Robin Good

70% van de Amerikaanse werknemers is niet betrokken

The State Of The American Workplace is een rapport dat in 2013 werd uitgebracht door het toonaangevende Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gallup. Het laat zien dat 70% van de Amerikaanse werknemers niet betrokken is of zich zelfs „actief ontkoppeld" voelt van zijn of haar werk. Dat betekent dat ze emotioneel zijn losgekoppeld van hun werkplek en daardoor waarschijnlijk minder productief zijn. Niet betrokken werknemers kosten de VS tussen 450 miljard en 550 miljard dollar per jaar door verloren productiviteit en ze stelen bovendien vaker van hun bedrijven dan betrokken werknemers. Ook hebben ze een negatieve invloed op hun collega's, zijn ze vaker afwezig en jagen ze klanten weg door hun gedrag.

 

 

31 10


Geschreven op 31.10.2012
door : Simon Werkendam

Standard Chartered is een bank..maar hier wil je toch onmiddellijk klant worden!?

video

Meaningful marketing betekent niets meer dan dat je van betekenis voor je klant wilt zijn. Dat is iets wat ze bij de Nederlandse banken ‘de klant staat centraal’ noemen. Natuurlijk hebben wij onze eigen Triodos Bank, maar voor het overige...Ok, de uitwerking is nog niet wat het zijn moet maar het begin is er. Het begint natuurlijk met de intentie, de wil om de klant centraal te stellen. Dat hebben ze zichzelf bij bij Standard Chartered afgevraagd. En kijk eens wat een prachtig statement daaruit is voortgekomen: Here for Good. Daar wil je als klant toch onmiddelijk bij horen !?

15 05


Geschreven op 15.05.2012
door : Michiel Pot

Wakker worden !!!!!

Soms dreig ik even de draad kwijt te raken. Dan maak ik dingen mee die mijn beeld van onze maatschappij hevig door elkaar schudden. Dat beeld ziet er in ruststand als volgt uit. Ik geloof dat de meeste mensen van goede wil zijn. Ik geloof dat we in een overwegend beschaafd en welvarend land leven. Ik ga ervan uit dat we met zijn allen vinden dat ook de zwakkeren onder ons een menswaardig bestaan verdienen en dat we daar ook wat voor over hebben. Maar onlangs werd dat beeld eens ongelofelijk onderuit gehaald. Dat kwam zo.
 Wij werden benaderd door het bedrijf SAP. Het software bedrijf wilde zich met haar marketingafdeling (17 personen) een middag inzetten voor de maatschappij. Daarbij maakten ze duidelijk echt iets te willen doen dat er toe deed. 'Dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres', zeiden wij.